Предложиха на д-р Любенова мафиотската книга „Riina family life“ на Салво Риина

Д-р Теменужка Любенова, председател на Общинския съвет по наркотичните вещества в Благоевград, сподели пред Топ Преса какво ѝ се е случило днес:

“Влезнахме в една книжарница, няма да споменавам коя…  и попитах момичето зад щанда, има ли някоя нова интересна книга , която да ми предложи. За мое огромно съжаление, тя ми предложи книгата „Riina family life“ на Салво Риина син на Тото Риина. Човекът виновен за смъртта на Джовани Фалконе и Паоло Борселино”

В интервюто, което наскоро направихме с д-р. Любенова се чудехме и двамата дали книгата ще бъде продавана в благоевградските книжарници. Оказа се, не само че я има, но и че я рекламират като нов и интересен продукт. А знаете ли с какво настроение бе посрещната книгата в Италия? Близките на брутално убитите прокурори от Комисия „Антимафия“ Джовани Фалконе и Паоло Борселино се обърнаха към италианското общество с отчаяние и гняв. Заради книгата „Riina family life“ на Джузепе Салваторе „Салво“ Риина, син на един от най-бруталните босове на италианската мафия Салваторе „Тото“ Риина. Тото Риина, наричан „Животното“ и „Il Capo dei Capi“ („босът на босовете“), лежи в затвора от 1993 г. Той има две окончателни доживотни присъди и е признат за поръчител на повече от 100 убийства на конкуренти от мафията, политици и магистрати – включително Фалконе и Борселино. Множество книжарници в цяла Италия заявяват, че няма да пуснат в продажба книгата на Риина и дори я сравняват с „Моята борба“ на Хитлер…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене