Първият тим на „Пирин“(Гоце Делчев) се изложи срещу юношите на „Пирин“(Благоевград)

Младите „орлета“ надделяха 2:1 мъжкия тим на неврокопчани, който само след няколко месеца започват първенството в Югозападната Трета лига

Венелин Товиров, който само преди няколко месеца водеше първия отбор от града край Места се върна победоносно на Градския стадион, но като треньор на противника. Неговите момчета огорчиха публиката на домакините, която нямаше много поводи за оптимизъм от играта на водената от Йордан Боздански селекция, за която отсъствието на Георги Самокишев, Костадин Янев, Радослав Моллов, Зефир Катунчев и Илия Тафров, които липсваха по различни причини може да бъде малко оправдание. 90% от онези, които бяха на терена не успяха да защитят с нищо своето присъствие на терена и затвърдиха у присъствалите на трибуните усещането за загубено време.

Първи до опасност в мача създадоха гостите, които обстрелваха чрез Бабулев вратата на Николай Шоколарев, но той се справи с опасността. Чак в 23-та минута Иван Алексов опита нещо като удар с глава глава след центриране на Иван Спахиев, но прати топката далеч от целта. Малко по-късно един от онези от играчите на домакините, които всячески се опитаха да бъдат полезни с присъствието си на терена – Мариян Ловков стреля точно, но вратарят на съперника улови без проблем. Емил Христов би опасно към вратата на неврокопчани, където Николай Шоколарев показа, че не е фигурант на терена, както доста от колегите си. В 30-та минута Станимир Благоев фаулира в наказателното поле Е. Христов, а Тусонджиев бе точен от бялата точка. В 33 минута бразилското попълнение на „Пирин“(Гоце Делчев) – Джон да Коща стреля, а топката срещна ръката на противников състезател в собственото му наказателно поле, а Иван Спахиев изравни след шута си от 11-те метра.

В 49 минута, влезлият в игра 4 минути преди това Стефан Терзиев излезе на стрелкова позиция, но прати топката в опасна близост до дясната греда. В 53-та Марио Топузов от близо прати топката във външната страна на мрежата. В 57-та мин. Стефан Терзиев след самостоятелен пробив преодоля противниковата защита и вратаря Попов, но не успя да отбележи. В 62-та минута Георги Калайджиев би точно от пряксвободен удар, но вратарят на „Пирин“ отново се справи с опасността. След това неврокопчани хвърлиха в скука своите привърженици, без да съумеят да направят нищо запомнящо се, докато техните съперници показаха защо тренират заедно от детска възраст. След няколко опита да отбележат, те успяха да го направят в 78-та минута след разбъркване в полето на домакините и 2 неуспешни удара, при третия М. Стефанов направи 2:1 и огорчи местната публика, което обаче бе логичен резултат с оглед на местната публика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене