Белица се присъединява към инициативата на Общобългарския комитет „Васил Левски“ 2017 г. да бъде обявена за година на Апостола

Община Белица се присъедини към инициативата на Общобългарския комитет „Васил Левски“ /ОБКВЛ/ – инициатор и главен радетел за обявяването на 2017 г. за година на Левски.

По този повод Община Белица, Общински комитет „Васил Левски” – Белица, Средно училище „Св. св. Кирил и Методий” – Белица, Професионална гимназия ”Никола Вапцаров” и НЧ ”Георги Тодоров-1885″ организират първто събитие в годината на Апостола на свободата, посветено на 144 години от неговата гибел. С него се поставя началото на редица мероприятия, свързани с годината на Левски.

На 15 и 16 февруари под надслов „Ти ни трябваш днес, Апостоле“ се провежда презентация от главен библиотекар Катя Веселинова при читалищна библиотека – Белица, при НЧ „Георги Тодоров-1885”.

На 17 февруари от 11.30 ч. ще започне честването по случай 144 години от гибелта на Левски пред паметната му плоча в Белица. Кратки слова ще произнесат кметът на общината Радослав Ревански и председателят на Общински комитет „Васил Левски“ – Белица, арх. Зоя Разсолкова.

Програмата ще продължи с тематичен рецитал на ученици от СУ ”Св. св. Кирил и Методий”, с ръководител Валя Чонкова, и знаменосци от клуб „Млади възрожденци”.

Ще бъде прочетено и есе, посветено на живота и делото на Васил Левски, написано от Джеми Ахмед от ПГ „Никола Вапцаров“, след което ще бъдат поднесени венци и цветя от признателна Белица.

infomreja.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене