ГЕРБ в Пиринско дава път на младите в депутатската листа

Изпълнителната комисия на ГЕРБ заложи на подмладяване и нови лица при подреждането на листата с кандидати за депутати на партията от Благоевградска област, пише електронното издание Струма 24.ком. От 22-те имена в списъка, 19 за първи път влизат в битката за вота на гласоподавателите, а 20 не са били депутати. Листата е подредена след внимателно запознаване с номинациите на общинските структури, и след щателно сондиране за общественото мнение за всеки един от кандидатите.

Имената на досегашните депутати от ГЕРБ Йордан Андонов (Благоевград – 2 мандата), Георги Андонов (Гоце Делчев – 3 мандата), и Димитър Танев от Петрич не фигурират в листата, въпреки състоялите се през уикенда совалки и опити за оказване на подкрепа в полза на техните номинации. В понеделник се е състояло почти среднощно събрание на благоевградската организация, целта на което е било деклариране на единодушна подкрепа в полза на Йордан Андонов. Според замисъла, това е трябвало да накара Изпълнителната комисия да се замисли, при положение, че нейното решение е било известно още в началото на миналата седмица.

В противовес на тези опити за оказване на вътрешнопартиен натиск „отдолу нагоре“ с цел връщането отново на старите, до болка познати лица, на стартовата линия към парламента Изпълнителната комисия на ГЕРБ е излязла с категоричното решение да се даде път на младата смяна в партията.

В листата на ГЕРБ за Благоевградска област само две са имената на досегашни депутати. Това са Цветан Цветанов и Даниела Савеклиева. Венцислав Хросинков бе кандидат за депутат и през 2014 година. Той е областен координатор на Младежи ГЕРБ.

Водач на листата е Цветан Цветанов, следван от Даниела Савеклиева от Благоевград. Трети е Александър Мацурев от Банско. Бившият областен управител Бисер Михайлов е четвърти. На пето място е Георги Динев, председател на Общински съвет – Петрич. Шести е Александър Манолев от Кулата. На 7 място е Димитър Гамишев от Гоце Делчев. Осми е Венцислав Хросинков./Struma24.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене