Александър Стамболийски заместник-председателят на Съюз на българските транспортни работници: Ако гърците направят блокада, блокираме и ние!

Българските превозвачи ще организират контраблокада на граничните пунктове с Гърция, ако гръцките фермери предприемат подобни действия. Очаква в началото на следващата седмица гръцките фермери да започнат мащабни протести, срещу данъчните реформи в сектора. Родните превозвачи разчитат и на превантивни мерки от страна на управляващите у нас.

Представи се на читателите на Топ Прeса…

– Казвам се Александър Стамболийски и съм шофьор от 8-9 години, откакто съм по пътищата. Обиколил съм почти цяла Европа, така че знам как се защитават там по техните правила и поради тази причина съм се заел и в България да го правя същото. С техническо образование съм. Завършил съм нашият университет. Работил съм билизо 12 години в областта на транспорта. Бил съм и от двете страни на барикадата и от към работодателите и от към работниците и постоянно съм в течение на нещата.

Защо ни потърси, какъв е проблема?

– Основния проблем е незаингажираността на институциите на България към транспорта и най-вече към товарните превози. В последно време забелязваме, че се набляга в интерес към пътническите, защото катастрофи стават постоянно с тях. Ние точно това правим в момента, обединяваме целият сектор товарни превози. Целта е да може да се обърне внимание на сектора, тъй като сме едни от водещите в икономически аспект. Доста голяма част от населението е заето в този сектор. Относно гръцките брокади, мисля че успяхме да събудим политическата класа в България

Не е ли е малко това предизборно, защото наближават избори и да се покажат, че ги интересува? Има ли го тоя момент, или…?

– От тяхна страна винаги ще го има. Ние пуснахме нашата декларация, още беше правителството на Бойко Борисов. Всъщност, неговите министри в оставка направиха повечето неща. Не новото служебно правителство или пък отделни политически партии. Хората си свършиха работата.

Тоест пак ГЕРБ направиха добро за хората?   

– Да. Общо взето в последният момент, пак успяха да го направят. Така, че можем само да сме благодарни и се радваме, че дипломацията успя да свърши работа си и то на време.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене