Падна „гардът“ на ВМРО Петрич! Фаворитът им Ст. Божинов изпадна от челната тройка в класацията на коалицията, скандали тресат патриотите

ВМРО Петрич, които успяха да направят добър резултат на президентските избори не бяха достатъчно добре оценени от своите при подредбата на кандидат -депутатската листа. Фаворитът на патриотите в Петрич Стоян Божинов изпадна от челната тройка, което снижава до минимум вероятността да стане депутат, така както си бяха повярвали местните войводи.

От ВМРО сложиха водач на листата санданчанинът Атанас Стоянов, а второто място ще бъде на коалиционен партньор най-вероятно атакистът Илиян Тодоров, това изненада петричани, които гладеха панталони за второто място. Сигурно е, че Патриотичният фронт ще успее да направи 2-ма депутати от област Благоевград. Така, че шансовете на Божинов намаляха драстично.

Според коментарите петричките войводи ще направят опит за преференциална игра, която обаче не е сигурно, че ще спечелят. Гардът на ВМРО падна катастрофално. Обидата може да им изиграе лоша шега на изборите. Благоевград ще претендира за третото място, така, че ВМРО Петрич с кандидата си, ще отиде на 4-5 -то място.

Петрич винаги е представлявал оперативен интерес във всяка една област. Тук се очертават най-драматичните избори. ГЕРБ – Танев, или председателят на ОБС Георги Динев? ВМРО – Божинов! Ще успее ли да влезе в парламента с преференции? Вельо Илиев – демократът, бивш кмет, с голяма подкрепа, ще отклони сериозна част от гласовете на останалите!

Шанс за партия „Воля“ на Веселин Марешки, които също добре се справиха на предишните избори. БСП се готви за сериозен удар. Запознати твърдят, че на тези избори петричани ще се „избият“. Почти всички ще разчитат на преференциален вот. Електоратът е шокиран! Напрежението още сега се усеща във въздуха.

Всеки се заканва да разбие другия с преференции. Правят се совалки повсеместно. Броени дни до окончателния избор на националното ръководство на ГЕРБ, другата седмица листата им ще е готова.

Иво Иванов/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене