ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ! Винопроизводители показват най-добрата си продукция на фестивала ,,Златен грозд“ в Мелник

Девет винопроизводители от региона на Мелник ще изложат своята най-добра продукция, която може да бъде дегустирана от всички гости на фестивала „Златен грозд“, който стартира днес. По-късно през деня ще бъдат наградени избите, участващи в организирания конкурс за най-добро вино. Ще бъдат излъчени и победителите в конкурса за най-добро домашно вино, който ще се проведе в две категории – вино от „Широка мелнишка лоза” и вино „Букет”. Оценяването ще извърши комисия специалисти-енолози.

Награда ще бъде връчена и за най-добро вино, оценено от публиката през двата фестивални дни. Всеки гласувал ще участва в томбола с ваучери, която ще се проведе утре.

Иначе празничната програма започна в 11 часа с тържествен водосвет и изпълнения на Духов оркестър – Сандански и фолклорния изпълнител Боби Бакалов. След това на сцената се качиха Мелнишки Кераци“ към читалище „Емануил Васкидович“, гр. Мелник, Кукерска група от град Петрич, Ансамбъл за народни песни и танци при читалище „Отец Паисий – 1919”-Сандански. Участие в празника ще вземат още фолклорна група при читалище с. Овчарци, община Сапарева баня, гайдарски състав „Петко Войвода“ , МФГ „Голешовски фантове“ и танцов състав „Празник“.

Утре фестивалът продължава. В 11 часа гостите ще имат възможност да се насладят на изпълненията на читалище „Просвета“, с. Катунци в 11:00 ч. Програмата ще продължи с изпълнения на читалище „Климент Охридски“, с. Склаве, читалище „Н. Вапцаров“, с. Струма и танцов състав „Магия от Пирина“ при читалище „Отец Паисий – 1919“. Специален гост изпълнител ще бъде МФГ „Огражденска четворка“.

Топ Преса ви предлага галерия с ексклузивни снимки от събитието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене