Ст. Божинов: Представящият се за председател на „Македонски комити“ Митко Тасев е самозванец, сдружението е собственост на член на ВМРО

От името на кой и с какви средства Тасев организира шествието до Манушов гроб, пита Божинов

Митко Тасев от село Митиново, който се представя за председател на сдружение „Македонски комити“, е един обикновен самозванец, заяви днес председателят на общинската организация на ВМРО – Петрич Стоян Божинов. Както информирахме, на 5 февруари тази година това сдружение организира шествие до гроба на Мануш войвода и четата му от ВМОРО в местността „Трънката“ до село Долна Рибница. Тогава Митко Тасев се представи за председател на „Македонски комити“. Тъй като на мероприятието дойдоха членове на ВМРО – Петрич с развети знамена, преди да тръгне шествието Тасев заяви:

„Целта на сдружението е да се запази културата, да се запомни историята, да запазим паметниците на културата, да ги поддържаме, да почитаме всички български и църковни паметници. Има много хора, които се интересуват от нас, трупаме още съмишленици. Сдружението, искам да подчертая, че не е политическо, нямаме нищо общо с нито една партия. Това, че тука има представители на ВМРО с тези знамена, не им прави чест. Всички граждани бяха поканени, те можеха да дойдат като граждани, а не да политизират това събитие“.

В отговор Стоян Божинов коментира: „Това сдружение не съществува в този вид, в който бе представено. Господин Митко Тасев не е никакъв в сдружение „Македонски комити“. То е собственост на член на ВМРО от Дрангово, което може да се провери. Не мога да си представя като какъв се изявява господин Митко Тасев. Като какъв той праща покани, и като какъв казва как ние да се държим. ВМРО е много стара организация, и ние винаги и навсякъде отиваме със знамената си. Ние не правим пиар, не правим политическа кампания. Ние отиваме на гроба на войвода на ВМРО. Най-смешното беше, че дойде едно момиче да ме предупреди, че не трябва да слагаме знамената на ВМРО около гроба, тъй като тяхното ВМРО било друго. Това е някаква необяснима за мен некомпетентност. В България има само едно ВМРО, и то се казва ВМРО – Българско национално движение, председател на общинското ръководство на което съм аз. Така че,  Мануш Георгиев е войвода от нашата организация, на гроба на който отидохме със знамената на тази организация. И не виждам нищо нередно в това.

Така че тия хора би трябвало да престанат да се занимават с нещата, които не разбират. Много явно си пролича, че Тасев е представител на една партия, а слугува на друга партия. По този начин искат да вкарат Патриотичния фронт в обяснение на своите действия.

Митко Тасев е бил кандидат за кмет на Митиново от БСП на изборите през 2015 година, и е с втори изборен резултат. А слугува на ГЕРБ. Това си личеше ясно на мероприятието на 5 февруари. Национализмът е наша кауза отдавна, не отсега. И ние не може да се откажем от национализма заради това, че някой си е решил вчера да прави национализъм.

Поканата, която бяха излъчили така наречените организатори, беше отправена към всички, и ние за това присъствахме. Пак казвам, ние отиваме навсякъде със знамената си.

Редно е сега Митко Тасев да каже всъщност от името на кой организира това мероприятие? Редно е също така да представи отчет откъде са му средствата, с които организира мероприятието. Би трябвало да покаже как тези средства са изразходвани. Защото това мероприятие беше много добре подготвено финансово, имаше поканени гайдари, автобуси. А това са много пари. И е странно как този човек с едно никакво сдружение успя да събере толкова много пари, че можем да говорим за спонсорство от най-богатата организация в района. Отделно от това, те излязоха с едно знаме, което няма нищо общо с ВМРО. Такова знаме никога не е ползвано от ВМРО“, заключи Стоян Божинов.

 

 

 

 

struma24.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене