Перничанин продава колата си, за да помогне на малко дете

Денис Александров е пуснал обявата в интерент, като изрично е записал, че парите ще отидат за лечението на 11-годишния Георги Валентинов.

Момчето има тумор в мозъка и в момента е в клиника в Турция. Сумата обаче е непосилна за семейството му. За броени часове примерът на Денис беше последван от цяла серия благородни постъпки. Местни заведения, магазини и студия обявиха дати, в които целият им оборот ще бъде преведен по сметката на нуждаещото се от спешно лечение дете.

В кампанията се включиха още Община Перник и Ансамбъл „Българе”, който на 16 февруари ще представи пред перничани спектакъла си „Осмото чудо”. По време на концерта в Двореца на културата ще бъдат поставени дарителски кутии. Приятели на семейството и представители на младежкото обединение на БСП на 14 февруари организират благотворителен базар. Волейболистите на „Миньор” също са част от кампанията. Средствата от билетите на предстоящия тази вечер мач с „Левски” ще бъдат дарени на Георги. В залата ще има и кутия за дарения.

Доброто не свършва дотук – работници даряват надници, перничанин продава чисто новия си марков часовник, а сред най-благородните жестове е този на 5- годишния Лъчко Владимиров, който като разбрал, че има деца, които се нуждаят от помощ, разделил на две спестяванията си от 69.20 лв., за да ги даде на Жорко от Перник и на Никола от Брезник, който също се нуждае от пари за лечение.

bnr.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене