4 цвята, които ни подмладяват. Тюркоазът сваля 10 години от лицето, сивото скрива тъмните кръгове под очите

Всяка жена стига до момент в живота си, когато иска да изглежда по-млада. Невинаги решението се корени в пластичната хирургия и скъпата козметика. Има много абсолютно безплатни хитринки, с които можем да се променяме като с машина на времето. Един от тези трикове е правилният подбор на дрехите и по-конкретно – техните цветове.

При пазаруване е важно първо да гледаме облеклото да ни е удобно, но в никакъв случай не бива да подценяваме и другия фактор – как изглеждаме в определени цветове. С всяка година косата и лицето ни променят своя тон и ще дойде момент, в който не всички гами ще ни вършат работа. Има обаче 4 нюанса, които вечно ще можем да използваме като средство за подмладяване.

Тюркоазът е един от цветовете, които вадят блясъка на лицето на всеки тон. Има много варианти на този цвят и те обикновено варират в по-зелена или по-синя гама. Ако имате светла кожа, поставете плата върху ръцете и погледнете вените си – ако изглеждат сини или зеленикави, изберете си друг нюанс на тюркоазено. Ако имате кожа, клоняща към по-тъмните тонове, всеки тюркоазен цвят ще ви стои добре. Жените, особено тези, които имат по-светла кожа, трябва да заменят пастелното розово за червен виолет. Този наситен и богат цвят подмладява изключително много дамите и ги кара да изглеждат много по-сияйни. Наситеният нюанс на черно пък често изглежда доста сурово на фона на меките тонове на зрялата кожа. С този цвят можете да подчертаете бръчките и фините линии, както и тъмните кръгове под очите. Ако трудно се отказвате от тъмните нюанси, опитайте по-скоро сиво, тъмни пигменти в синьото или друг, по-дълбок цвят. Ще откриете съществена разлика още на пръв поглед.

Синьото с елемент на лилаво е четвъртият цвят в списъка ни, който често се бърка със сиво, но основната разлика е, че е една идея по-мек заради виолетовите нотки. Косата и кожата остаряват, но нюансите със синя основа подмладяват всеки тип кожа във всяка възраст. Освен това, облечена в този нюанс, няма как да останете незабелязана.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене