Служебният премиер Огнян Герджиков, посланици и дипломати пристигат на фестивала „Златен грозд“ в Мелник!

„Златен Грозд“ Мелник ще събере на едно място най-добрите вина от региона

Специален гост на тазгодишния фестивал, който започва утре в Мелник ще бъде служебният премиер Огнян Герджиков.

На фестивала ще се проведе и благотворителна инициатива в помощ на младеж от с. Дамяница

С много музика, вино и традиционна кухня, гр. Мелник ще посрещне и тази година гости от страната и чужбина. В двата дни на фестивала „Златен грозд“ винопроизводителите от региона ще представят своята продукция на изложението на градския площад.

За VI – ти пореден път Община Сандански и Сдружение „За Мелник“ ще изберат най-доброто вино. В първия фестивален ден – 11 февруари, ще бъде наградено най-доброто вино, оценено от професионално жури. А на втория фестивален ден – 12 февруари, ще стане ясен победителят на гостите на Фестивала „Златен грозд“. Посетителите на гр. Мелник ще имат възможността да опитат не само от божествената напитка на регионалните изби, а и от домашните вина на местните производители като дадат гласа си за най-доброто, според собствения вкус.

Винарните и техните представители, които ще участват в тазгодишното издание на „Златен грозд“ са: Вила „Илиа“, „Свети Врач“, „При Шестака“, „Логодаж“, „Леопард Трейд“, „Орбелия“, „Кьосев“, „Златен Рожен“, „Рупел“ и „Мелнишка ласка“.

Някой от Винарските изби от региона, освен че ще се включат в конкурса за най-добро вино и ще изложат вината си, организират и Дни на отворени врати. Всички гости и ценители на виното ще могат да се запознаят от близо с местните лозарски традиции и процеса на винопроизводството.

Участниците в дните на отворени врати са:
• Винарска изба Златен Рожен – с. Капатово (Фейсбук страница)
• Винарска изба Вила Мелник – с. Хърсово (Фейсбук страница)
• Биовинарна Орбелус – с. Кромидово (Фейсбук страница)
• Винарска изба Рупел – с. Долно Спанчево (Фейсбук страница)
• Винарска изба Орбелия – с. Коларово (Фейсбук страница)
• Винарска изба Синтика – гр. Сандански (Фейсбук страница)
• Имение Зорница – с. Зорница

Фестивалът тази година има и благотворителна кауза. Местните жители ще приготвят традиционни ястия и специалитети, които ще се предлагат. А всички събрани средства ще бъдат дарени на 20 – годишния Славчо Цеков от с. Дамяница, община Сандански. Средствата са нужни за провеждане на активно лечение за овладяване на започнал процес на отхвърляне на трансплантиран бъбрек.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене