150 годишнина от началото на просветното дело в Гърмен бе отбелязано от училището „Свети свети Кирил и Методий“

Константин Пашкулев

150 годишнина от началото на просветното дело в Гърмен бе отбелязано от училището „Свети свети Кирил и Методий“ навръх каноничния православен празник на светите братя.

Тържествата продължиха цяла седмица  с най-различни ученически културни и спортни мероприятия. Апогеят на годишнината се проведе в голямата зала на читалище „Искра“ в Гърмен, където възпитаници на школото изнесоха богата програма. В нея се включиха и ученици от съседни училища.

Поздравителни писма бяха изпратени от президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и министъра на образованието.  В приветственото си слово директорът на гърменската гимназия Стоян Стругов направи кратка емоционална ретроспекция на 150-годишнината на училището и поздрави всички гости. Сред тях специален гост беше бившият министър на образованието Сергей Игнатов, благодарение на когото Гърмен получи супер модерна спортна площадка. Другите специални гости бяха шефът на РУО – Благоевград Ивайло Златанов, дългогодишния директор на гърменското училище Илия Милев, много директори на школата в община Гърмен и в Гоце Делчев, както и предстоящият евродепутат от ГЕРБ Асим Адемов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене