Полските медии оплюха българската публика след успеха на Гришо

Полските медии оплюха българската публика след снощната победа на Григор Димитров с 3:6, 6:3, 7:5 над Йежи Янович в осминафинален мач от турнира Sofia Open.

Част от публиката в „Арена Амреец“ бурно освиркваше съперника на Гришо, докато той изпълняваше сервиси. Нервите на поляка не издържаха и той на няколко пъти се оплака на съдията и след молбата на диктора, страстите се укротиха.

„Многократно прекрачваха границата на добрия тон и подсвиркваха. Поведението им определено попречи на концентрацията на Янович, а бразилският съдия на можеше да направи нищо, за да спре няколко хилядната публика“.

„Ако имаха възможност, щяха да хвърлят нещо по Йежи. Иначе играта беше зрелищна и двамата играха агресивно и много разнообразни удари“, пише sportowefakty.wp.pl, цитиран от БНТ.

Przegladsportowy.pl пък подчертава, че дори коментаторите на Българската национална телевизия, излъчила двубоя, на няколко пъти са определили като некоректно поведението на родните фенове.

„Янович постоянно беше провокиран и трябваше да контролира емоциите си. Обърна се към съдията, но и той не спря звуците от трибуните. Местните фенове толкова защитаваха Григор Димитров, сякаш мислеха, че съперникът му няма право да ударя топката и постоянно крещяха“, пише изданието.

Доста родни фенове, посетили мача, също се възмутиха от липсата на тенис култура.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене