Бербатов отново бележи

Отборът на приятелите на Христо Стоичков победи легендите на Барселона с 3:2 в шоу на стадион „Берое“ в Стара Загора

Около 10 хиляди запалянковци станаха свидетели на голям спектакъл с пет гола и много усмивки. Победата на българския състав донесе Димитър Бербатов, който наниза хеттрик в мрежата на каталунците. Стоичков пък записа по едно полувреме и за двата тима. Камата изведе нашите с капитанската лента, а след почивката стана капитан на бившите си колеги от „Камп Ноу“. Най-големият български футболист се отчете с едно попадение, дошло при добавка след дузпа пред вратата на Стоян Колев.

Преди началото на срещата зрителите видяха тракийски танци, изпълнени от професионален фолклорен ансамбъл „Стара Загора“. След излизането на терена, Стоичков взе микрофон в ръка и заяви: „Този празник е за вас! И за тези малчугани, дано един ден и те прославят България, както го направихме ние. Не забравям откъде съм тръгнал. И не забравям как преди няколко години ме аплодирахте тук, когато бях начело на Ловеч“.

Последва националният химн на България и този на футболен клуб Барселона. След това кавалерът на „Златната топка“ подари фланелки на роднини на починалите легенди Георги Славков и Аян Садъков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене