Мобилните оператори променят правилата за тарифите си

телефон

По решение на Комисията за регулиране на съобщенията от 1-ви април започва променянето на правилата за тарифиране на разговорите по мобилен телефон. Заедно с това населените места, чиито телефонни кодове започват с две или три еднакви цифри, се обединяват в един регион с общ код. Така абонатите ще говорят на цената на градски разговор с останалите фиксирани номера в техния район и ще могат да запазят номера си при преместване в друго населено място в същия регион, съобщава КРОСС.
Досега потребителите на мобилните оператори плащат за изговорено време по системата „60 секунди плюс една“. Така например разговор с времетраене 10 секунди се отчита за минута. Сега влиза в сила новото тарифиране „30 плюс 1“. Задължително всеки разговор ще се отчита с първоначална продължителност от 30 секунди, които ще са безплатни, а следващите секунди ще се плащат реално.
Операторите вече са задължени лимитът за мобилен интернет да е 50 лева и после да изключват абоната, а при 50% от кредитния лимит са длъжни да информират клиента.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене