Пак вкараха Коце Маца в интрига! Този път като собственик на фирма в Сингапур

Бившият президент на Беласица Костадин Хаджииванов – Коце Маца контролира фирмата Vas Interactive от 2012 година, пише сингапурския „Стрейт Таймс“ в материал за съдбата на Дан Тан Сет Енг, който е обвинен като глава на синдиката за уреждане на мачове по цял свят

Година по-късно във фирмата влиза и съпругата му Ралица, която е бивша носителка на титлата Мис България.

Хаджииванов назначава за изпълнителен директор Ерик Динг Си Янг, който в момента лежи в затвора за уреждане на мачове.

Според изданието връзката между Коце Маца и Дан Тан лъснала по време на разследването на прокуратурата в Комо, Италия. В него сингапурецът е посочен като шеф на престъпния синдикат, а Хаджииванов е един от шестимата членове на Управителния съвет.

По време на ареста си в Сингапур Дан Тан категорично е отрекъл да се познава с българина. В социалните мрежи обаче се появила снимка на двамата, пусната от третата съпруга на сингапуреца.

В документите на прокуратурата в Комо се разказва как лично Хаджииванов разкарвал куфарчето с парите за уреждане на мачовете. Според „Стрейт Таймс“ Хаджииванов бил разследван от Европол, което обаче не е видно от страницата на организацията в интернет.

Разкритията за главните действащи лица в уреждането на мачове беше направено от Уилсон Радж Перумал пред прокурори във Финландия и още тогава се заговори за българска връзка. Перумал бе предаден след това на унгарските и хърватските власти, за да посочи кои са действащите лица. Единствено по традиция, когато става въпрос за черно тото, българската прокуратура не пожела той да бъде предаден и да свидетелства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене