Облачно и до 10° в Югозапада днес

Днес в Югозападна България ще бъде предимно облачно, като валежи не се очакват. В останалата част от страната ще има превалявания: в Северна България от сняг, в Южна – предимно от дъжд и мокър сняг. На отделни места в североизточните райони ще има условия и за леден дъжд. Ще духа слаб, в източните райони – умерен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са от минус 2-3° на места в Северна България, в крайните югозападните райони до 10°.

 За Гоце Делче вмаксималната температура днес ще е 10°, а минималната ,

Благоевград 8°/-3°,

Банско /1°,

Разлог /2°,

Дупница /-3°,

Кюстендил /-2°,

Перник /-3°,

Сандански 10°/4°,

Петрич 10°/4°

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – ще продължи да се повишава.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На места ще превалява сняг. Почти без валежи и с временни разкъсвания на облачността ще е над масивите от Югозападна България. Ще духа до умерен източен, по билата – юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места със слаби превалявания от дъжд и дъжд и сняг. Ще духа умерен и временно силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 2°-5°. Температурата на морската вода е около 4°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене