Банско претърпя поражение от „Спартак“(Плевен)

Спартак Плевен победи с 3:1 Банско в контролна футболна среща

Двата тима показаха най-доброто от себе си и определено могат да мислят върху своята тактика за предстоящия пролетен дял от първенството.

Тон за успеха даде възстановеният след травма Крис Гади, който се възползва от отличен пас на Григор Долапчиев и неуверената игра в защита на „козлите“. Това бе единственото попадение за първото полувреме, след като преди това тимът от зимния курорт пропусна три чисти възможности. На два пъти дошлият в началото на седмицата Калоян Бонев се размина с гола, а след това Атанас Чепилов сам срещу вратаря на плевенчани не успя да го преодолее.

Преднината можеше и да е категорична, но Долапчиев пропусна две възможности. В началото на втората част след грешка на Любомир Витанов в средата на терена Тихомир Тодоров направи Ангел Юсев безпомощен с шут от 20 метра. Само минута след това Кевин Озей успя да отнеме топката от Матиас Херера, премина половината терен и няколко противници за 3:0.

Почетното попадение за Банско бе дело на нигеройското ново попълнение Самсон Жегади. В 68-та минута той стреля добре, топката рикоира в крака на централния бранител на Спартак – Цветелин Радев и влетя в мрежата като резултатът доби крайното 3:1. Това бе и втора поредна загуба за отбора от планинския курорт по време на лагера в Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене