Кои са причините за една провалена връзка?! Разберете тук!!

Няма връзка, която да не преминава през своите трудни моменти. Безпаричието и различните родителски възгледи могат да окажат по-голямо влияние, отколкото си мислим, пише „Индипендънт“. Без значение от възрастта на партньорите във връзката, сериозността на отношенията и сексуалната им ориентация, проблемите, които довеждат до раздяла, са сходни.

Лоши навици, създадени от родителите

Комуникацията е основен инструмент във всяка връзка. Важно е дали сме наблюдавали усилена такава между нашите родители, защото сме склонни да последваме техния лош пример и в нашите отношения. „В училище никой няма да ни научи как трябва да общуваме с половинката си. Единственият пример е семейната среда, в която ако не сме били достатъчно искрени и открити, рискуваме да пренесем това и в личните ни взаимоотношения“, констатира специалист по темата.

Изневярата

Съвсем очаквано изневярата попада сред най-честите причини, поради които двойките прекратяват своите отношения. Специалисти твърдят, че те се наблюдават дори и при щастливи връзки. Изневерите са основен причинител на болка, чувство за несигурност и недоверие у партньора, с които е почти невъзможно той да се справи. „За някои двойки това представлява своеобразен процес на самопознаване и осъзнаване на личните потребности и нужди“, твърдят експерти.

Противоречия относно харчовете

Опасенията, свързани с работа и финансови средства, напрягат връзката. „Важно е партньорите да успяват да достигат до консенсус по въпросните теми, защото парите също могат да разделят двама души“, коментират специалисти. Най-вече различните възгледи по въпроса с разноските са причина за прекратяване на дадени отношения. Ако единият е прахосник, а другият пести изключително много, връзката на тези двама ще бъде почти невъзможна.

Различни родителски подходи

Увеличаването на броя на семейните членове често оказва натиск върху личните взаимоотношения. Освен това различаващите се ценности на едно от родителските тела от тези на другия родител още повече могат да утежнят ситуацията. Вече има предостатъчно информация за това как да бъдем добри майки и бащи, така че ако се придържаме към тях, проблемите по темата биха намалели драстично. Няма верен или грешен подход, важно е целите да са общи.

Времето, отделено за изграждане и поддържане на връзката

С времето фокусът на отношенията се измества. Меденият месец не трябва да е един от малкото периоди, през които сме напълно отдадени един на друг. От голямо значение е да не се приемаме за даденост и да продължаваме да се вълнуваме от нуждите на половинката ни. Поднасянето на комплименти и постоянният физически контакт са успешните стъпки към процъфтяваща връзка. Да показваме, че нашият партньор все още ни привлича и да му напомняме какво най-вече харесваме у него би изиграло изключително положителна роля във взаимоотношенията ни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене