Транспортният министър Алексиев: Може да загубим пари заради фатално забавяне на магистрала „Струма”

Има индикации за фатално забавяне на автомагистрала „Струма“. За това алармира на брифинг служебният министър на транспорта Христо Алексиев, цитиран от News.bg.

За да не загубим пари, трябва да се ускори проектът за АМ „Струма“. Там проблемът е с екологията, стана ясно от думите на Алексиев.

Иначе транспортният министър си е поставил няколко важни задачи. Основното са честните избори. Затова и първата му среща е с „Информационно обслужване“.

Христо Алексиев коментира също ОП „Транспорт“ и проектите с европейско финансиране. Много важно е приключване на старата оперативна програма. Важно е да се работи и по новата оперативна програма, категоричен е служебният министър.

До март трябва да се изгради интегрирана транспортна стратегия. Засега не виждам рискове това да не се случи в срок, убеден е Алексиев.

Важни инфраструктурни проекти в жп транспорта трябва да се случат. Амбицията на Христо Алексиев е търговете за тях да бъдат обявени. Ще съблюдавам процеса много стриктно, закани се служебният транспортен министър.

Той поиска широк дебат за съдбата на летище София. Бъдещето на летище Пловдив задължително е концесия. Браншът иска авиационен хъб на север, стана ясно от брифинга на министъра. Той поиска стратегия за пристанищния сектор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене