Ремонт на водопроводи и улици – основна задача на кмета на Белица

Община Белица ще ремонтира улици, забавачки и кметства през настоящата година. Преди дни Общинският съвет прие бюджета на общината, който е в размер на 8 125 057 лева.

В инвестиционната програма предвидените разходи са 1 350 325 лева. Основно тези средства ще бъдат похарчени за ремонти на сградата на общината и на кметствата в селата Гълъбово, Горно Краище и Черешово, както и за ремонт на детски градини. Ще се асфалтират и улици в няколко населени места.

Приоритет за местната власт е рехабилитацията на главната улица в град Белица, която е в окаяно състояние. Ще бъде направен основен ремонт на водопровода в селата Черешово, Дагоново, Кузьово, Лютово, Орцево и Гълъбово. Ще се изгради и спортна площадка в село Горно Краище и нов водопровод в село Бабяк”.

Заделени са пари и за осигуряване на видеонаблюдение на възлови места в общината. Ще се финансират проекти за превенция на пожарите. Заложени е и сума до 50 000 лева за закупуването на лизинг на нов лек автомобил, с който да пътува градоначалникът в командировка.

„Надявам се да намерим по-евтин автомобил. Той ще е същият клас като този „Мерцедес”, който ползвам в момента. Но сега на няколко пъти се разминавам на косъм с катастрофи заради различни аварии по колата. 2-3 пъти закъсах в София, харчим по 1000 лева на месец за ремонт. По-добре тези пари да ги дадем за нов автомобил, който да е по-сигурен и по-безопасен, тъй като изминавам хиляди километри всеки месец”, каза още Радослав Ревански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене