Ъндърграунд: Официално отказвам да съм част от Ротари – Гоце Делчев! Благодаря за поканата!

Доживях. В този епизод на рубриката ми от вестник „Градът“ ще ви занимавам с нещо лично. Лично, но според мен значително и важно обществено… Защо? Отнася се до една организация, световна, който има и своето представителство в родния ни град Гоце Делчев. Това е Ротари клуба. Миналата седмица човек, когото дълбоко уважавам, ме покани официално да стана част от тяхното „семейство“. Щото съм бил общественик, писател, журналист, работата и активността ми би били много полезни за дейността на клуба в града… Трогнах се. Разбира се, беше ми обяснено, че в редиците на Ротари имало доста хора, които, меко казано, изпитват към моята персона неприязън, други, които просто злобеят и трети, които са ми сърбали попарата, но човекът заяви, че имал лостове да ги убеди, че е редно да стана част от клуба.
Не че искам да се правя на „звезда“ или „голямата работа“, но категорично отказах. Аз определено не ставам за Ротари – и не защото съм писал и критикувал остро неведнъж тяхното поведение и дейност – винаги ще стоя зад думите си – а просто защото смятам егото си за не толкова болно. Не, ротарианци. Не ви признавам дейността. Не мога да участвам в клуб, чиято дейност на 90 процента представлява мероприятия от маси и банкети, не мога да бъда част от тълпа хора с болно его, които се подиграват на тези, които всъщност им правят парите. Лъжеблаготворителността ви ми е чужда, снобизмът ви е толкова болезнен, че със сигурност ви е капсуловал гънките на мозъка така, че само да виждате метър пред себе си и да парадирате с измисленото си влияние и положение.
Не мога да приема да се подигравате с клиентите си, с партньорите си, с пациентите си, защото вярвате, че сте нещо повече от другите и това, че покрадвате или послъгвате за някой лев или просто щото сте били там, където другите не са… Това е коварно и долно.
Не мога да приема за благотворителна тълпа, сред които има измамници, бивши и настоящи корумпирани чиновници, бизнесмени-далавераджии с прикрити дългове, обикновени хора с високо мнение за себе си без покритие…
Не. Винаги съм бил и ще си остана обикновен човек. Този, на който да се подигравате, но и този, който винаги ще вади реалното лице на снобисткото лицемерие в този град. У нас нормалните ги смятат за луди, пише ни един възрожденец… Е, аз съм луд. Няма да ме претопите. Благодаря на поканата на един от малкото свестни в тази елитна сган, но отказвам… Аз съм част от обществото, от народа, не от екипа на Ротари…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене