Кметът на Белица стана жертва на телефонна измама

Кметът на Белица стана жертва на телефонна измама. Радослав Ревански „изгоря“ със стотина лева заради доброто си сърце и заради това, че е готов на всеки да помогне.

Преди дни с него се свързал непознат мъж, който му се представил, че работи в национална телевизия. Непознатият му обяснил, че от името на медията събира финансова помощ за болно момче от приюта на отец Иван в Нови хан. Мнимият благодетел поискал от градоначалника 76 лева. Без да се замисли, Ревански наредил да преведе с пощенски запис търсената сума.

На следващия ден обаче пак му позвънил въпросният мъж. Този път той започнал с комплименти към градоначалника на Белица. Обяснил, че наскоро е гледал Радослав Ревански в телевизионно предаване по Канал 3. Признал, че е впечатлен от него и от дума на дума разговорът пак тръгнал към нуждата да се помогне на болното дете от приюта в Нови хан. Сега непознатият потърсил от кмета 117 лева. Този път обаче управникът проявил съмнение. Веднага се свързал с националнта телевизия, откъдето се представял мнимият благодетел. От медията категорично уверили кмета, че нямат подобна кампания за набиране на каквито и да било средства.

Тогава Ревански разбрал, че е попаднал в мрежите на телефонните измамници и е „изгорял“ заради доброто си сърце. Веднага подал сигнал в полицията.

„Изпатих си, защото съм готов да помогна на всеки. Беше нормално да се отзова за нуждите на болно дете от приюта на отец Иван. Какво да се прави, такъв съм си“, с усмивка коментира кметът на община Белица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене