Facebook пуска услуга за онлайн запознанства

Социалната мрежа Facebook започна тестове на нова услуга за онлайн запознанства, съобщава изданието TechCrunch. Discover People може да се използва за откриване на бизнес контакти, както и за нови приятелства или връзки.

Discover People ще помага на потребителите да откриват хора със сходни интереси. Потребителите ще могат да контактуват с нови колеги във фирмата, хора със сходни професии, интереси, хобита, както и да проследяват кой смята да посети предстоящо събитие. Информацията ще се помества в личните профили на потребителите във Facebook, стига данните им да са публично достъпни.

Услугата за онлайн запознанства представлява своеобразен каталог от профили във Facebook. Тя вече е достъпна през мобилното приложение на Facebook за Android и iOS. Постепенно тя ще бъде активирана за всички потребители.

Отдавна Facebook се стреми да задържи потребителите, а чрез Discover People ще се опита да пребори силната конкуренция, в лицето на сайтове за запознанства и приложения.

Основната цел на компанията е да се улесни комуникацията с хора със сходни интереси, без да разкрива подробности от профилите на потребителите, които не искат такива контакти.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене