ВИДЕО: Бутиковата изба „Ува Нестум“ край Гоце Делчев отпразнува днес свети Трифон

Избата на комплекс „Uva Nestum & Spa” край Гоце Делчев която е единствен производител на вино в долината на река Места, заряза лозите си в собственият масив на връх Трифон Зарезан. Най-опитния лозар на семейството, Атанас Биларев, заряза лозите в комплекса, поля ги с вино и отправи пожелания за здраве и берекет, заедно с гостите, дошли да уважат празника на избата.

Виното от изба Ува Нестум се произвежда единствено от собствени, натурално чисти лозя, представящи яркия и характерен тероар на Долината край Места. В комплекса се отглеждат сортовете Рубин, Сира, Мерло, Каберне Фран и Каберне Совиньон. Избата е проектирана като бутикова за производство на лимитирани серии. Тя е печелила престижни награди в различни конкурси от национален и международен характер. Миналата година хотелския комплекс за винен и спа туризъм в Гоце Делчев Uva Nestum & SPA, към който принадлежи избата, бе домакин на среща на световно известни енолози и еножурналисти и бе включена в програмата на Conkurs Mondial De Bruxslles.
Своеобразна молитва за добра реколта отправиха и танцьорите от гоцеделчевската танцова формация „Неврокопчанки“, съпроводени от майсторките изпълнения на кларинет на Петър Воденов с акомпанимента на тъпан, на Атанас Карагьзов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене