Минка пред дилема ГЕРБ или ДПС?

На кой кон ще заложи Минка Капитанова? Идват най – съдбоностните избори за българската политическа система и войната на ринга за парламентарната власт ще се разпали безпощадно. Колкото и да се правят на велики и на неглежирани и местните кметове ще участват повече от активно, разбира се пришпорвани от своите партийни кукловоди не от сърце. Най интересен от тези кметове определено ще е този на Гърмен. Избрана с партия на която тя не знае името, с програма която дори не е чула, подкрепяна тайно от лоби на ДПС и върло целуваща партия ГЕРБ по времето на управлението и – кметицата на Гърмен ще трябва да се „разчекне“ като оня прословут виц за жабата. За тези които не си спомнят вица :

Лъвът събрал животните и им казал:
– От тази страна се стройте по красота, а от тази – по интелигентност.
Жаба казала:
– А аз какво? Да се разчекна ли?!?

Сега всичко е в ръцете на съветниците на Минка и разбира се в гънката в главата и, въпреки, че е от удар. Едно е сигурно – за сега пред обществото ще се прави на независима но ще се наложи да работи здраво. Очакванията са, че върло ще работи срещу ДПС при положение, че хипотезата на Топ Преса, за бъдещето на  нейния кръвен враг Ахмед Башев, който тя предаде и го хвърли на кучетата в десета глуха, ще се окаже истина – той излиза като кандидат депутат на ДПС. Колкото и да се тупа в столицата, че е лоялна на ДПС и на нейния духовен гуру в Абланица, Минка сън няма да спи но ще работи здраво срещу партията изгинала Башев щото той ако „направи грешката“ и влезе в парламента белите и дни на нея и нейните кукловоди свършват. Башев първо къса – после брои… нали се сетихте за метафората от един друг виц :

Тича Заекът през гората и среща Вълкът.
– Защо бягаш, Зайо? – пита го Вълкът.
– Остави се, Вълчо, някой с три тестиса оправил Лъвицата и сега Лъвът обикаля цялата гора и го търси.
– Добре де, ти защо се притесняваш, нали имаш два?
– Да, но Лъвът първо ги къса, а после ги брои.

Чакаме действията на Минка Капитанова. Чакаме поведението и … чакаме действията и… Завой към ГЕРБ? Това означава, че при евентуален провал на партията на Борисов на изборите или управлянието да стане коалиционно с нейният хал е свършено също. Ще играе ли Минка – ва банк? Всичко е в главите на съветниците и щото сме убедени че от днес нататък тя стои сама в кабинета си и си повтаря : Не знам как ще е но и така няма да е…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене