Н. Бошкилов да е водач на депутатската листата поиска БСП – Благоевград

Партийният лидер Корнелия Нинова бе пожелана от благоевградските социалисти за член на кандидатдепутатската листа на БСП в Благоевград. Тя и областният председател Николай Бошкилов са с най-много номинации от първичните партийни организации. В 48-то НС благоевградските партийни организации искат да видят още екскмета Костадин Паскалев, сегашния депутат Кристиан Вигенин, младата надежда на „Позитано” Иван Ченчев, младежката лидерка Ваня Маникатева, съветниците Милан Богдански и Гергана Стойчева  и др. Социалистите гласуваха и за включване в листата на двама представители от гражданската квота – бившия митнически шеф Николай Шушков и директора на читалището Васил Новоселски.

Бошкилов да е водач на листата е предложението на БСП – Благоевград.

Това реши снощи общинската партийна конференция, на която се събраха стотина делегати, както и поканените като гости селски кметове и членовете на Инициативния комитет за издигането миналата година на кандидат-президента Румен Радев и вицето му Илияна Йотова. От ИК се забелязваше отсъствието на председателя му Николай Шушков, за когото се говори, че има най-големи шансове да стане новият областен управител на Благоевград. Не дойдоха нито К. Нинова, нито екскметът Костадин Паскалев, въпреки че и двамата бяха поканени като гости. От Банско обаче пристигна председателят на БСП Костадин Дурчов, когото домакините поканиха да заеме едно от отредените за тях места на „срамежливия” първи ред в залата, който по принцип се оставя за най-високопоставените гости. Депутатът от БСП Кристиан Вигенин бе сред домакините на подиума редом до Н. Бошкилов, съветничката Гергана Стойчева и  Ваня Маникатева.

Традиционно червените започнаха конференцията си с едноминутно свеждане на глави в памет на починалите им другари. После започнаха дългите поздравителни адреси от К. Нинова и вицепрезидента Илияна Йотова, както и отчетите на Вигенин, Стойчева и Бошкилов за това какво са свършили на партийните си постове. Очакванията, че събранието ще свърши в рамките на 1 час, не се оправдаха – окрилени видимо от изборната победа на президента Радев, беловласите другари продължиха дружеската раздумка повече от 2 часа.

Припомняме, че през 2013 г. БСП в Благоевград излъчи доста по-скромните 5-има кандидати за депутати. Тогава под №1 с най-много гласове бе Александра Стоянова, член на младежката организация на червените и дъщеря на дългогодишния директор на ЗИУУ „Стандарт” Владимир Капитански. След нея се наредиха д-р Владимир Пандев, тогавашният председател на младежкото БСП Асен Балабанов, Милан Богдански и Владимир Ценков. В окончателния вариант на листата Балабанов беше най-напред – на неизбираемата 6-а позиция, а от „Позитано” 20 изпратиха за водач Вигенин, който до онзи момент бе абсолютно непознат на партийната организация в Пиринско. Как ще изглежда тази година червената листа ще стане ясно към средата на февруари.

В Банско пък социалистите заложиха на председателя си Костадин Дурчов и младежкия лидер Мартин Бориков, които ще се борят за място в депутатската листа. Номинирани бяха и няколко външни за организацията в планинската община лица – на К. Нинова, Н. Бошкилов, младежката областна лидерка В. Маникатева, бившите депутати Кирил Добрев и Драгомир Стойнев и младата надежда на „Позитано” Иван Ченчев. Делегатите на общинската конференция решиха да разширят прекия избор и предложиха промяна в устава, така че общинските председатели също да се избират не на конференции, а от всички социалисти, членуващи на територията на дадена община.

htstruma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене