МАЛЪК СЕЧКО! Февруари ще ни изненада с 15 градуса под нулата! Живакът ще е е като асансьор – нагоре-надолу

„Следващите дни ще бъдат топли най-вече в крайните южни райони, като температурите ще достигнат от 10 до 13 градуса“, това обяви топсиноптикът и управител на ТВ МЕТ Петър Янков. Според неговите прогнози за февруари месец се очаква постепенно затопляне с усещане за пролет, но за кратко.

„От неделя започва понижаване на температурите и сериозни валежи от сняг. В събота се очакват превалявания от дъжд в северните райони и поледици. В неделя също се очакват превалявания от дъжд в централните райони, а сняг ще вали от вторник“, допълни Янков.

Той заяви, че снежната покривка ще е от 5 до към 10 см. Сериозно понижение на температурите се очаква към 13 февруари. Най-много валежи ще има в западните райони. „Има няколко периода с интензивни снеговалежи 7-10 февруари, а към 11-13 февруари се очаква застудяване, като температурите ще стигнат до – 15 градуса.

„Не сме се разделили със зимните температури, след краткотрайно затопляне, чак в края на месеца ще има валежи, но пък температурите ще се движат максимални към 4-5 градуса“, заяви още Янков.

По думите на синоптика най-трудно се прогнозира времето в София

Максималните температури за месеца ще бъдат до 9 градуса

Картата показва временното запотляне на страната ни

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене