ВИДЕО: 23 836 420 лв. е бюджетът за 2017 г. на община Гоце Делчев, който бе приет на заседание на ОбС

На редовно заседание днес на общинския съвет на Гоце Делчев, съветниците утвърдиха и гласуваха дискутираният по-рано в различните комисии годишен бюджет на общината за 2017 г., който възлиза на 23 836 420 лв. В това число влизат делегираните от държавата дейности в размер на 14 771 770 лв. и 9 646 615 лв. За първи път тази година от капиталовата субсидия са заделени 146 600 лв. за основни ремонти на учебни заведения на територията на общината.

На интересуващите се наши зрители и читатели от подробности по приетият бюджет за 2017 г. предлагаме запис от доклада на директорът на Дирекция „Финансово-счетоводна дейност“ при общинска администрация Гоце Делчев, Йорданка Ендрева.

Другата интересна точка от днешното заседание на общинския съвет касаеше освобождаването от такса за услугата „сметосъбиране и сметоизвозване“ на физически лица с жилищни, нежилищни и търговски обекти на територията на общината които няма да се ползват през 2017 г., както и на такива на юридически лица. От такива такси ще се освобождават собствениците на обектите, които са подали декларация до 31.декемврни миналата година. Контролът на ползването на декларираните обекти е грижа на общината, която ще проверява дали обектите се ползват чрез  отчета на електроенергията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене