Пунктовете за регистрация на МПС в Гоце Делчев и Петрич няма да бъдат закрити

емил костадинов

Няма да закриват пунктовете за регистрация на МПС в Гоце Делчев и Петрич, заяви на пресконференция депутатът от Коалиция за България Емил Костадинов.

В неофициален разговор с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев народният представител е получил уверение, че двата пункта ще продължат да обслужват жителите на двете големи общини в Пиринско.

Въпреки това Костадинов ще внесе официално питане до силовия министър, на което той се очаква да отговори по време на парламентарен контрол.

„Двете служби са открити през 2006 година. Така че тези, които са се родили като политици след тази година нека не претендират, че имат заслуга за тяхното създаване“, каза депутатът, визирайки колегата си Георги Андонов от ГЕРБ, който пръв алармира за евентуалното им затваряне.

Според Костадинов закриването на двата пункта би довело до неприемливо отдалечаване на важна услуга за хората в Гоцеделчевско и Петричко, свързана с регистрация на МПС, подмяна на регистрационни номера, бракуване на автомобили, промяна на собственост, транзитна регистрация.

Освен това населените места в двата региона са на разстояние от 120 до 150 км от Благоевград, което значително ще увеличи и пътните разходи за получаването на тези услуги.

Това би утежнило и без друго натоварения трафик по двете главни пътни артерии до областния център.

„През 2013 г. в пункта за регистрация на МПС в Благоевград са извършени 8000 услуги, а в Петрич – 7000“, аргументира се още Костадинов, който е категоричен, че закриването на звената в Гоце Делчев и Петрич е крайно неприемливо.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене