Благоевградски клуб ще участва в шампионата на Италия по мотокрос

Този уикенд на трасето Риола Сардо в Сардиния стартира италианския шампионат „Internazionali d’Italia Motocross“ в което ще вземат участие не малък брой български състезатели

Италианските серии се състоят от три кръга: Риола Сардно, Малагрота (регион Рим, 05.02.2017) и Отобиано (регион Павия, 12.02.2017). Сред тях е и състезателят на благоевградския Еър Макс Рейсинг Жулиан Георгиев.

На пърият кръг в Сардиния, участие ще вземат Иван Петров („8bianno Racing“), Кристиян Петков („Велман Моторспорт“), Станислав Цеклеов („АИТ Рейсинг Тийм“) в клас МХ2 и Жулиан Георгиев („Еър Макс Рейсинг Тийм“, МХ125). Във втория кръг в Малагрота към групата ще се присъединят и Петър Петров (МХ2, „Kawasaki Racing Team“) за когото това ще бъде първо официално състезание за сезона и Алекс Димитров („Мото Спорт“(Варна), МХ2). Третият кръг ще бъде доста интересен и напрегнат особено за Иван Петров, защото състезанието ще се проведе на трасето където е разположен и тренира новият му италиански отбор. На същата дата Петър Петров и Майкъл Иванов („VAMO Racing team“)  ще вземат участие в Международния мотокрос във Франция – Ла Капел Маривал, след което първият кръг на Световния шампионат МХ2 в Катар вече ще се появи на хоризонта.

„Internazionali d’Italia Motocross“ е изключително сериозен пред-сезонен шампионат в който участие вземат над 70% от участниците в Световния и Европейския шампионат по мотокрос във класовете МХ125, МХ250, МХ2, МХ1 и конкуренцията е повече от сериозна. С поглед назад в историята на българските участия трябва да се отбележи успеха на Иван Петров през 2015 година когато той успя да спечели сериите в клас МХ125 и стана първия български състезател печелил шампионска титла в италиански шампионат по мотокрос.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене