ЗАРАДИ ОГРОМНИ ДЪЛГОВЕ! Разпродават цялото имущество на обвинен за умишлен банкрут бизнесмен от Банско

Домът на обвинения за умишлен банкрут и неизпълнение на съдебно решение бизнесмен от Банско и собственик на дружеството „Стражите” ЕООД Александър Дурчов два пъти е слаган от съдия-изпълнител на тезгяха заради огромните му задължения към кредиторите. През април месец на 2014 година домът му е обявен за публична продан с първоначална цена от 209 352 лв. Две години по- късно, през април на 2016 г., къщата отново е сложена на тезгяха, но с доста по-ниска цена от 160 356 лв. Публичната продан засяга и семейството на неговия брат Христо Дурчов, който е бивш полицейски шеф.

Както вестник „Струма” писа, заради огромните задължения  дружеството на Дурчов, което е обявено в несъстоятелност, е дадено на синдик, а прокуратурата обяви, че вкарва бизнесмена в съда с 2 обвинения. През октомври на 2016 година цялото му имущество е обявено на продан от синдика Николай Ганев. В активите на фалиралата фирма са имот с площ от 3519 кв.м, както и имот с площ от 7622 кв.м ведно с административна сграда, незавършено строителство, със застроена площ 281 кв.м, както и четири едноетажни селскостопански сгради със застроена площ от 1207 кв.м.  Цялото имущество е обявено на търг с първоначална цена от 206 300 лв. Същите имоти през юли месец 2015 година са били обявени за продан от тогавашния му синдик Владимир Цачев за цена от 330 000 лв., а през декември на 2014 година – за 366 800 лв.

Обявените за продажба имоти далеч не покриват задълженията на Дурчов към кредиторите. Само към един от тях подсъдимият бизнесмен има задължения в размер на 1 399 289,96 лв., факт, който е установен в хода на производството по несъстоятелност, образувано по искова молба на кредитора.

Не е ясно към момента с какво се занимава Ал. Дурчов. Местни споделиха, че го виждат понякога да се разхожда из града, но не са запознати да има друг бизнес, както и с какво се занимава  към момента.

Преди да стартира дейността на дружеството си „Стражите” ЕООД, Александър Дурчов е бил в съдружие с председателя на Общинския съвет в Банско Владимир Колчагов и бившия заместник областен управител Костадин Дурчов. Тримата са имали общ бизнес – съсобственици в местната кабелна телевизия. Още през 2003 година продават бизнеса си и всеки поема по пътя си. Това беше потвърдено от Владимир Колчаков, който сподели, че продажбата на кабелната им телевизия няма връзка с изпълнителните дела срещу Дурчов. Те стартирали доста години по-късно.

Хората в Банско определят Александър Дурчов като губещ в начинанията си, включително и политиката. На местните избори той е бил кандидат за кмет на Банско от политическа партия „Зелена България“.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене