Гоцеделчевска фирма ще прави арониеви плантации в две села в община Хаджидимово

Гоцеделчевското дружеството „Агри Ко 2016“ ООД е заявло инвестиционни намерения към община Хаджидимово, с което предявява претенции към конкретни площи за отглеждане на арония в селата Лъки и Гайтаниново. Управител на уведомителното дружество е Николая Живкова, която вчера е приложила към документацията си и отговора на писмо от РИОСВ – Благоевград за извършване на проверка върху въздействието на околната.

Инвестиционното намерение на дружеството е свързано със „Засаждане на арония и изграждане на хидромилиоративно съоръжение – система за капково напояване“, върху шест имота в землището на хаджидимовското село Лъки и върху още на два имота, находящи се в землището на другото хаджидимовско село Гайтаниново.

Дружеството настоява в най- кратък срок да получи от община Хаджидимово становище относно реализацията на инвестиционното предложение в предвид устройствената зона, в която попада територията, както и относно проявения обществен интерес към него.

Към документа са приложени – информация по чл.6, ал.1 от наредбата за ОВОС и обява, с която да бъде информирано засегнатото население на територията на кметствата в селата Лъки и Гайтаниново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене