Ексклузивно! Неврокопският травматолог д-р Петър Шопов пред Топ Преса : Омръзнало ми е да слушам обещания и да гледам, как лекарите се примиряват и си траят с цялата неразбория в Здравната система

д-р Петър ШоповНа д-р Шопов, който беше предубеден към местната журналистика и сподели с горчивина, че всеки път се изопачават думите му и съвсем не му е до интервю, успяхме да зададем супер горещи въпроси:

Какви са очакванията след официалната визита на г-жа Терзиева и  какви въпроси не трябва да останат без отговори?

– Омръзнало ми е да слушам обещания и да гледам, как лекарите се примиряват и си траят с цялата неразбория в Здравната система. Въпросите са си много стари, но няма кой да ги реши – много им порасна работата и на кмета и на министърката, та ги забравят. Този отговор никой няма да ви го даде, защото всеки се пази от изказвания.

Ето, първи въпрос – най-належащ – кога ще имаме в Гоце Делчев наша кръвна банка? Знаете ли, какво стана, при най-пресния случай с Кюмкова – от 10 ч сутринта до вечерта – около 17ч. ние нямахме кръв за преливане – абсурден факт, просто тя извади невероятен късмет, че е жена, защото мъж в това шоково състояние не бил издържал никога. Колегата д-р Киричев три дни ходеше бял като тебишир, защото знаеше, че ако непоправимото се случи – той ще носи отговорността, а не липсата на кръвни продукти му ще послужи за оправдание Вторият ми въпрос е – кога в Г. Делчев ще имаме собствени линейки – най-малко три и оборудване, нови специалисти, които да поемат в натоварен график? Виждате ли, ние също като вас – журналистите, поставяме въпроси и понякога не получаваме отговор – но по тези двата прекалено много време нищо не се прави.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ДОКТОР ШОПОВ, МНЕНИЕТО НА ДОКТОР ХАРИСКОВ И ОБЗОРЕН РЕПОРТАЖ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА БОЛНИЦАТА В ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ТОЗИ ПЕТЪК В ТОП ПРЕСА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене