След 3 месеца на свобода мъж от Баня се връща в Бобовдолския затвор с присъда за кражба

По-малко от три месеца след като Костадин Петров от разложкото село Баня изтърпя ефективна присъда за кражба, отново влезе в съда и получи още 10 месеца затвор. 31-годишният мъж беше изправен на подсъдимата скамейка за същото деяние – кражба, извършена в условията на опасен рецидив.

Делото беше решено със споразумение и Петров отърва предвиденото по закон наказание, което е от две до десет години лишаване от свобода, и получи присъда под определения минимум. Още при старта на процеса той призна вината си изцяло.

На второто заседание страните депозираха воля за решаване на делото чрез споразумение, а подсъдимият възстанови сумите за откраднатите вещи на потърпевшите според направената оценка за тях. Не се стигна и до разпит на свидетели.

Костадин Благоев Петров е осъждан многократно за кражби. Той вече е изтърпял една ефективна присъда от 1 година и 2 месеца, наложена му от Районен съд – Гоце Делчев. В нея са били групирани няколко влезли в сила присъди на Петров и съдът му е определил едно общо наказание, най-тежкото измежду всичките.

По настоящото дело той отново беше обвинен за няколко кражби. В една и съща вечер, навръх Бъдни вечер през 2014 година, успява да нахлуе в две къщи и да отмъкне таблет и лаптоп, а няколко дни след това от друга къща и моторен трион, всичките вещи оценени на обща стойност 790 лв.

Костадин Петров ще изтърпи присъдата си в затвора в Бобов дол, където е излежал и предишната си такава.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене