До средата на февруари БФС решава кога ще играят отборите в Югозападната Трета лига

Въпросът е важен за третото ниво на българския футбол, където отборите ще станат като професионалните клубове, които се подвизават в по-гоните нива 

Представители на всички клубове от Югозападната трета лига ще се съберат на 10-ти февруари в София. На срещата в Зоналният съвет на БФС ще бъдат уточнени редица неща около провеждането на пролетния дял от първенството. Очаква се то да бъде подновено на 25-ти февруари (събота). Именно това ще бъде и една от основните теми, дали мачовете да се играят, както бе досега в неделя или в събота. До тогава може ще има и други теми, включително методически, които да бъдат гледани.

Ако влезе в сила евентуалната промяна на деня, в който ще играят тимовете от Югозападната Трета лига, това ще бъде революционен ход. Той ще наруши близо 30-годишна традиция още от времето на зрелия комунизъм, когато бе постановено двубоите да бъдат в неделния ден, което не бе променено при всички следващи председатели на БФС. Към настоящия момент този вариант бе изпробван в Югоизтичната Трета лига, където вече втори сезон тимовете се срещат в съботния ден.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене