Пирин ГД направи първия си трансферен удар

 „Пирин“(Гоце Делчев) на­прави първия си трансферен удар, привличайки национа­ла Мирослав Владков, което бе потвърдено от главния треньор в хандбалния клуб Николай Пиргов. Клубното ръководство и играча се раз­браха окончателно за негово­то трансфериране при южня­ците тази неделя, когато бе и неговият дебют с екипа на отбора в контролата срещу „Драма 1986“. В него юноша­та на ЦСКА отбеляза 4 гола и остави отлични впечатления с играта си. На него ще се раз­чита да усили нападателната мощ на гоцедел­чевци и да помогне за класи­ране в средата на таб­лицата на „А“ група.

Така новото попъл­нение на „Пи­рин“ става първи­ят леги­онер в състава като от ръ­ковод­ството уточни­ха, че той ще се състезава за тима, без да получи нито един лев, както играят и останалите му съотборници. „Всичко е уточнено и Миро­слав ще играе без трансфер­на цена и абсолютно на доброволни начала. Не­говото привличане оп­ределено ще помогне на нашия отбор да повиши класата си. Освен това опита, който има ще бъде от особена важност за състава ни, в който по­вечето състезатели не притежават много голям стаж в мъжкия хандбал и тепърва ще трупат та­къв,“ коментира Николай Пиргов, който уточни, че договорката между клуба и новия състезател е до края на първенството и вече са готови докумен­тите за картотекирането му. За Владков това ще бъде възможност да вър­не своята форма, след като за последно игра в „Спартак“(Варна) през миналото първенство и от тогава до момента не се е състезавал в друг тим.

Освен това за него това ще бъде своеобразно за­връщане в „Пирин“, къде­то се състезаваше през вече далечната 2005 г., когато начело на отбора бе президентът Иван Злати­нов. В България Миро още е играл в „Локомотив Мета­лекс Билд“ от Варна. След това има и известен период в Гърция, където е носи после­дователно екипите на „Еде­са“ и „Лутраки“. След това се състезава и за испанския „Пегуформ“ от Виго, с който се състезава в тамошната лига (Primera Nacional) където едновременно работеше и в ДЮШ на клуба. В личната му статистика фигурират 14 мача за Купа Европа (Copa EHF),

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене