50 майки посещават училище за родители в Благоевград

Около 50 са вече майките, които редовно посещават лекциите в училището за родители в Благоевград. Всеки месец в областния център ще гостуват специалисти, които ще изнасят лекции и ще дават полезни съвети за бременността, раждането и отглеждането на бебето.

Училището се посещава от настоящи и бъдещи майки, а организатори са община Благоевград и едно от специализираните български списания за бебета и родители. Посещението е напълно безплатно. Съхранението на стволови клетки и захранването на бебето бе темата на първата за тази година среща. Специалисти, работещи за най-голямата банка за съхранение на стволови клетки в Европа, разясниха на младите родители ползите от него. Ориентировъчно цената в зависимост от услугата е около 4000 – 5000 лева за 20-годишно съхранение на стволови клетки.

Към момента стволовите клетки от пъпна връв могат да бъдат прилагани за повече от 70 заболявания предимно на кръвта. При нужда съхранените стволови клетки могат да се използват не само от донора, но и неговите най-близки роднини в семейството – братя, сестри и родители. Процедурата обаче е скъпа. Следващата лекция в училище за родители е на 15 февруари в библиотеката в Благоевград. Темата ще бъде за раждането на бебето.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене