Тъжно! Издъхна Иван от Рила!

Не успяхме да спасим живота му независимо от усилията на общински съветник, бивши социални работници и жители на Рила

След дни борба за живота му, днес в реанимация издъхна „нашият Иван“ от Рила, той бе доведен в реанимация в изключително тежко състояние, с хипотермия / измръзване / с почти никакви жизнени функции и в кома. За болния Иван направихме всичко възможно да изведем от тежката среда, в която живееше, в мизерни условия, лишен от специализирани грижи.
След упоритата битка, която водиха общинският съветник Николай Чифлигаров и социални работници, Иван Андонов на 4-ти януари бе настанен в център за хора с психични проблеми, за да бъде под непрекъснати грижи, на топло и нахранен навреме.
Завчера разбрахме, че Иван в дома е изпаднал в критично състояние, затруднено дишане и още куп оплаквания, довели до коматозното му състояние. Лекарите в реанимация бяха категорични, че се касае за измръзване. Какво се е случило в дома никой не знае.
Проверката ни вчера установи, че уж бил добре, пък му прилошало през нощта, прокрадна се версията, че бил с пневмония преди да бъде настанен в дома, но всичко това сякаш увисна във въздуха без да е категорично потвърдено. Социалните се оправдават, общинарите се оправдават и търсят под вола теле и днес Иван издъхна. Часове наред лекарите в реанимация се опитвали да го върнат към живота, но не успели. Поддържан е медикаментозно, нямал кръвно налягане….
. Така приключи един човешки живот. Иван стана жертва, на институциите, на безхаберието на отговорните социални служби, които със зор го настаниха в дома в Рила. И ако е вярно, че е бил болен още в дома на настойничката му Йорданка, от чийто дом ние тръгнахме да се борим за Иван, то защо по рано не се погрижихте за него.
Ако пък е измръзнал в дома, очакваме отговор защо?! Припомняме, че Иван Андонов бе беззащитен болен с церебрална парализа. Жалко е, че не успяхме да го защитим. Явно се намесихме късно. Нека почива в мир Иван! И да спят спокойно всички, които имат отношение към живота и смъртта му.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене