Има свободни работни места за учители в Пиринско! Вижте къде се търсят преподаватели

5-има са желаещите да започнат работа като учител по информатика и информационни технологии в благоевградското VІІ СУ „Кузман Шапкарев“, стана ясно след изтичане на обявения тридневен срок за подаване на документи. От администрацията на учебното заведение обясниха, че търсят учител със стаж, предстои интервю с кандидатите. Избраният ще бъде назначен на срочен трудов договор до края на учебната година.

Друго благоевградско училище – ПГИ „Иван Илиев“, търси учител практическо обучение по счетоводни дисциплини, като срокът за кандидатстване е до 23 януари

 В ОУ „Екзарх Йосиф“ в с. Михнево, община Петрич, пък намерили учител в начален етап (английски език) много трудно. В обявата, публикувана на сайта на РУО на 4 януари, в графата срок за подаване на документи е посочен: до явяване на правоспособен кандидат, като едва вчера /17 януари/ са се спрели на подходящ педагог.

„Аз лично съм учудена. Звъняха и хора от Самуилово, Ключ, интересуваха се от мястото и се отказваха, тъй като не им се пътувало, при положение че пътните разходи се поемат. По отношение на изискването за английски език бях съгласна кандидатите просто да притежават сертификат за владеенето на чуждия език“, коментира директорката на училището Юлиана Тасева и допълни, че самата тя, идвайки от Пловдив преди 20 години, започнала работа при първата появила се възможност в село Чучулигово. На въпроса дали държи кадидатстващите за работа да имат стаж по специалността директорката поясни: „Какво значи със стаж, нали всички сме започнали от някъде. Важното е човек да има желание. Смятам, че трябва да се дава шанс на младите, затова назначавам и хора без стаж“, сподели Юл. Тасева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене