Читатели обявиха тревога: Местностите Картала, Септемврийче, Добро поле и Бодрост откъснати от света! Отбивките са потънали в сняг, хората нямат достъп до вилите си

И днес десетки собственици на имоти в тези области са се върнали, без да успеят да пробият. Снегопочистващата фирма взема спешни мерки

Тревога обявиха тази сутрин благоевградчани, които не са успели да стигнат до вилите си в местностите Картала, Септемврийче, Добро поле и Бодрост, заради непроходимостта на отбивките, които изобщо не са почиствани от падналия сняг..

И днес десетки благоевградчани не са успели да нагледат собствеността си, останала откъсната от света и са се върнали. „Пътят е добре почистен, но отбивките са пълен ад, могат да бъдат пробити само с АТВ, или тежки машини, защото не са чистени, откакто е паднал снега, плащаме си данъците, имотите ни са съвсем законни, а не можем да стигнем до тях“, казаха днес на редакционните ни телефони читатели връщайки се поради ограничения достъп.

Отбивките и в местността Картала, където се намира и ски центъра също са потънали в сняг, което затруднява достъпа до пистите и стотици деца са лишени от възможността да се включат в зимното парти, станало традиционно в центъра.

От снегопочистващата фирма, завиха, че основните пътища в посочените местности са изчистени почти до асфалт, ще направят всичко възможно да облекчат собствениците на вили и ще започнат почистване на отбивките незабавно, но приоритет в големите снегове са били улиците и пътищата в Благоевград и кварталите, където живеят десетки хиляди хора. Мерки ще бъдат взети спешно и ще започне почистване на отбивките, увериха ни от фирмата..

Иво Иванов/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене