Чудото, което предпазва от сърдечен, мозъчен удар и убива лошия холестерол

Диетолози, лекари и други специалисти отдавна потвърдиха предимството на консумацията на мед и канела, комбинация, която е мощно оръжие срещу много болети. Смята се, че дори и египтяни са използвали медът за лечение на рани, гърците за дълъг живот, а старите индийци, за да поддържат баланса в организма и доброто си здраве. Канелата пък още от миналият век е смятана за подходящ подарък за монасите, които също са я използвали за лечение, пише zajenata.bg.

Подготовка – В чаша поставете две лъжици мед и три канела. Най- добрият вариант е този микс да приемате всяка сутрин. Консумацията на тази смес ще намали нивото на холестерола с 10 на сто в рамките на два часа.

Сутрин за закуска, вместо конфитюр поставете тази смес на парче хляб. Ако редовно консумирате, това ще ви помогне трайно да намалите нивото на холестерола и да намалите риска от сърдечен и мозъчен инсулт.

В една чаша вряла вода смесете две супени лъжици мед и една канела. Консумирайте тази напитка вечер. При редовна употреба ще ви помогне в лечението на хроничен артрит.

Ако имате проблеми пък с чести настинки, можете и по няколко пъти на ден да я консумирате- по една чаена лъжичка мед с половин чаена лъжичка канела. Това ще направи чудеса за вашия имунитет.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене