ЕКСКЛУЗИВНО!!! Провали се извънредното заседание на правната комисия, която трябваше да обсъди двата проекта за референдума

Тя трябваше да се произнесе по двата проекта за референдума – единият на Георги Кадиев, а другият на ГЕРБ.

Още по дневния ред депутатите в комисията не се разбраха. Гласуваха с 10 на 6 срещу дневния ред.

Данаил Кирилов поиска прегласуване. Явно променяте тактиката. Ако искате да си тръгнете мълчаливо и с едно вдигане на ръка, мисля, че това не е достойно парламентарно поведение, коментира герберът.

Да не се крием зад процедурни хватки, ядоса се Георги Кадиев.

Не трябва да се саботира вотът на над 2 милиона избиратели. Вземете се малко в ръце. Какво е това нещо – като деца в детска градина, продължи с критиките независимият депутат.

След прегласуване само един размисли, но резултатът не се промени – 7 „за“ разглеждането на двата проекта и 9 „против“.

Част от депутатите си тръгнаха от заседанието на комисията. От „Шоуто на Слави“ обявиха, че депутатите прилагат елементарна хватка.

Според Явор Нотев от „Атака“ заседанието е недостоен панаир за българския парламент. Мажоритарната система не е справедлива. При нея голяма част от избирателите остават непредставени, смята депутатът.

Реформаторът Димитър Делчев пък захапа Данаил Кирилов, като му каза, че герберите не подкрепили тяхната идея за антикорупционен закон. Герберите сега да не чакат подкрепа от блока по толкова важен въпрос за смяна на избирателната система.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене