Транспортираха в „Софиямед“ бившия горски шеф Симеон Юручки, пометен от кола в Кресна, състоянието му остава критично

Настаненият в санданската болница след вчерашното ПТП бивш горски шеф Симеон Юручки от Кресна е транспортиран по спешност в столичната МБАЛ „Софиямед“. Състоянието му остава критично.

Животът на 75-годишия мъж продължава да е застрашен от тежката черепно-мозъчна травма, причинена му вследствие на пътния инцидент, който стана вчера около 15:20 часа на кръстовището между улиците „Македония“ и „Олимпия“ в Кресна.

Симеон Юручки е бил блъснат от движещ се в посока Симитли автомобил „Мерцедес“, докато пресичал пътното платно на пешеходна пътека.

Пострадалият бе транспортиран веднага по спешност в МБАЛ „Св. Врач“ – Сандански, където след обстоен преглед и рентген бе констатирана тежка черепно-мозъчна травма.

Камионът е бил управляван от 49-годишен водач от Петрич, който е превозвал скрап.

Бившият директор на ДГС-Кресна е поредната „жертва“ на безчовечното отношение на българските държавни институции, от които зависи поставянето на камери и „легнали полицаи“ по главен път Е-79 в района на Кресна и село Долна Градешница, заявиха веднага след инцидента от общинската администрация в Кресна.

Само преди два месеца в района на село Долна Градешница при поредната страховита катастрофа на място загина 35-годишният Васил Евгениев Христов от Кресна. Тогава кметът Николай Георгиев обяви 2 ноември 2016 г. за траурен ден в общината.

Повече от година и половина подписката на 1 760 пълнолетни граждани на община Кресна се подмята в Министерски съвет, Народното събрание и Президентството на Република България. В отговор на справедливите искания на хората, с писмо от 11.09.2015 г. началникът на кабинета на министър-председателя се ангажира лично проблемът да бъде разрешен.

От тогава заваляха едно след друго оправдания за липса на пари; за провеждане на анализи на пътя; за провеждане на процедури по ЗОП и за какво ли още не, а реалният резултат от всичкото това протакане е поредният отнет човешки живот на поредното почернено семейство и неговите близки в Кресна.

След вчерашната тежка катастрофа в община Кресна се заговори отново за блокиране на движението по главен път Е-79 и гражданско неподчинение като крайна мярка за разрешаване на проблема.

От общината увериха, че в близките дни ще бъдат обсъдени и конкретни възможности за незабавно и окончателно справяне с проблема.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене