Транспортна фирма от Петрич реабилитирана от Районния съд, отмениха глобата й от 5000 лв.

Районният съд в Петрич отмени наказателно постановление, издадено от Главна дирекция „Автомобилна инспекция“- гр. София, според което на петричка фирма е наложена имуществена санкция от 5000лв.

На 5.11.2015г. служители на ГД „Автомобилна инспекция“- гр. София направили проверка на петричката фирма „О. – ЖС“ ЕООД, която извършва международен автомобилен превоз на товари. При проверката служителите поискали отчет за документите на фирмата и констатирали, че за периода от 29. 09. 2015г. до 5. 11. 2015г. липсват тахографските листове на товарен автомобил с марка „Мерцедес“, с който е установено, че са извършвани превози до Гърция. За това нарушение е издаден акт, с който на фирмата е наложена санкция от 5000лв.

Установено е още, че превозвачът не е провел нужния инструктаж на шофьора на товарния автомобил М. М. Според служителите на „Автомобилна инспекция“ за това нарушение се налага имуществена санкция от 2000лв. на петричката фирма.

Районният съд в Петрич след като разгледа доказателствата по делото реши да отмени санкцията в размер на 5000лв. като незаконосъобразна. Съда потвърди наложената санкция на фирмата от 2000лв. за непроведения инструктаж на шофьора на товарния автомобил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене