Смело момиче! 25-годишната Фатме е най-младият лекар в Ковид отделенията на МБАЛ Благоевград

.

От университета директно в битката със смъртоносния вирус, без страх, с отговорност за здравето и живота на пациентите

Тя е млада, красива, изключително нежна. Само на 25. Тя е  най-младият лекар в МБАЛ Благоевград, който от скамейката на Тракийския университет скочи на „дълбокото “ в едно от Ковид отделенията на болницата. Д-р Фатме Карафеиз от якорудското село Бунцево, започна работа в болницата в първия ден след дипломирането си, а преди това 2 седмици работила като доброволец, участващ активно в битката срещу смъртоносния вирус.

За себе си д-р Карафеиз казва, че винаги е знаела, че иска да стане лекар, за да помага на хората, затова и след завършването на гимназията в Якоруда е записала медицина. Дипломирала се с изключително висок успех, без никакви трудности по време на  обучението , защото   вършила всичко с много любов.

Малко преди да се дипломира дошла в болницата в Благоевград и нейният директор д-р Огнян Митев и дал шанс, който тя оценява високо. “ Не е лесно да си млад лекар, много ми беше трудно в началото, идваш от университета , но „работата на терен “ е нещо съвсем различно. Благодарение на помощта на колегите в отделението вече добивам кураж и самочувствие и аз много им благодаря за това, казва младата лекарка.

Тя не се страхува от заразата, защото смята, че : “ лекарската професия е призвание, няма място за страх, единственият страх трябва да е страхът за здравето и живота на хората, които си длъжен да опазиш“. Според д-р Карафеиз    за младите лекари е важно да попаднат в добра среда, където да могат да приложат уменията си, да се научат и   тя смята, че областната болница е най-подходящото място за това.

„Не се поколебах нито за миг да започна работа в Ковид отделение, не съм се заразявала с вируса, но това не ме плаши. „, казва д-р Карафеиз и споделя, че   приемът и в Благоевград е  бил изключително радушен, тъй като от общината и осигурили незабавно общинско жилище, за да започне работа веднага. “

Благодаря на директора на болницата д-р Митев и на кмета на Благоевград Румен Томов, за предоставената ми възможност, аз смятам да се реализирам в Благоевград, затова осигуряването на жилище, което да ми гарантира спокойна работа, бе изключително важно за мен“, категорична е младата лекарка.

Доволен от работата и е и директорът на болницата д-р Митев, който от своя страна е категоричен, че винаги ще дава път на младите си колеги, тъй като те са бъдещето в здравеопазването ни. Пожелаваме успех на д-р Карафеиз и сбъдване на всичките и мечти, не само в професията, но и в личен план.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене