Местни архитекти отказаха да участват в изработването на безвъзмезден идеен проект за открития басейн в Благоевград

камбитов

В отговор на писмо на кмета на Благоевград Атанас Камбитов до камарата на архитектите, подписан от благоевградския архитект К. Сандев, лъсна истинската същност на известни местни лъжепатриоти. Писмото, е ярко доказателство, че изказванията на част от благоевградските архитекти на обществени обсъждания за развитието на града, е висша форма на лицемерие и пагубно вмешателство в работата на общината с цел извличане на дивиденти. Ето за какво става въпрос. По повод изявленията на архитекти като Сандев, Костадинова и много други на обществени обсъждания, кметът на Благоевград изпрати писмо до камарата на архитектите за съдействие и предложения за изработване идеен проект за открития басейн в областния център. Целта на общинското ръководство в писмото до камарата на архитектите, е да се направи безвъзмезден архитектурен конкурс за идеен проект така, че да се избере най-доброто за жителите на областния център. Писмото е изпратено на 25 март. В отговор на кметското писмо, вижте какво е разпратил арх. К. Сандев до колегите си архитекти:
On Thursday, March 27, 2014 11:51 AM, Kostadin Sandev
Задачата за конкурса е много сериозна и в никакъв слачай не може да бъде решена в този срок, чрез БЕЗВЪЗМЕЗДЕН архитектурен конкурс. Наложително е ръководството на РК на КАБ да се обърне към членовете си ДА НЕ УЧАСТВАТ в такава самодейност. Община Благоевград по предложение на РК на КАБ да ОБЯВИ Архитектурен конкурс, съгласно Н-бата за конкурсите. Ако все пак това мероприятие – „Безвъзмезден конкурс“ се проведе ще бъде тежък удар за архитектурната колегия и ръководството на КАБ., пише Сандев.
От този текст е видно: Първо, че местните архитекти не желаят да участват в подобен конкурс – Безвъзмездно. Връх на цинизма, обаче е твърдението, че ще се обърнат към всички членове на камарата на архитектите „Да не участват в подобна самодейност“.
Това е Благоевград и неговите ВИП специалисти. Потърсихме кмета на Благоевград Ат. Камбитов за коментар на скандала: Ето какво каза той:
Намирам изявлението за лицемерно, за тези хора няма „безплатен обяд“ в ползва на гражданите и града. Това е само идеен проект. По време на обществени обсъждания, архитектите Костадинова, Сандев първи се изказват, че общината не ги включва в работата си. Ето затова изпратих писмо, за да ги включим в проектирането на нещо, което е за децата, за внуците им, за гражданите, откритият басейн е нужен на града. Мисля, че изпратеният отговор красноречиво говори, че в Благоевград лъжепатриотите, които се тупат в гърдите, че милеят за града не е малък. Жалко е, че имат самочувствието да карат и колегите си от цялата страна да не участват в подобно безумие т. е. нищо не се прави без облагодетелстване, просто съм безкрайно възмутен, то това не се нуждае от никакъв коментар…., каза благоевградският кмет.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене