11 спасители от Банско в акция заради ухапана от насекомо жена

Спасителна акция по оказване на помощ на българска туристка, проявила алергична реакция след ужилване от насекомо, е проведена вчера в Пирин. Екип спасители от ПСС – Банско са оказали помощ на жената, която е била ухапана от насекомо при Жабешкото езеро. За щастие състоянието й е стабилизирано, а туристката е успяла да слезе сама до хижа „Вихрен”.

Сигналът за помощ е постъпил в ПСС около 11 часа вчера. Незабавно към мястото се отправя екип от 11 души спасители, които тръгнали, подготвени за ръчно транспортиране на турист, за когото информацията била за получен алергичен шок. За късмет други туристи оказали адекватна помощ на ухапаната жена. Дали й алергозан и успели да забавят алергичната реакция до пристигане на спасителите, които й дали урбазон. Жената бързо се съвзела и дори успяла да слезе сама до хижа „Вихрен”, придружена от спасителния екип.

банско
От ПСС припомнят туристите да предприемат преходи и излети подготвени и да не подценяват планината. Освен добрата екипировка е добре да носят и антиалергени за подобни ситуации, което е особено важно за хората с алергии, за които това може да е животоспасяващо. В случая жената не е носела със себе си антиалерген./Struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене