Футболните национали от Благоевград пристигнаха без дрехи и екипи в Санкт Петербург, багажът им се загуби на летището във Франкфурт

Футболните национали до 18 г. на България пристигнаха без дрехи и екипи в мразовития Санкт Петербург, след като багажът им се загуби на летището във Франкфурт, междинната спирка на полета им от София за бившия Ленинград. 12 от момчетата останали ужасени, когато разбрали, че куфарите им ги няма, сред ужилените се оказали и двама от петимата юноши на орлетата – Кирил Николов и Александър Бастунов, чийто баща разказа подробности за перипетиите на наследника си.

Важното е, че всички са добре. Не могат да се нахвалят от базата на руския гранд „Зенит“, в която са настанени и ползват всякакви екстри. С ден закъснение багажът им все пак е дошъл, но това е провалило на практика единствената им тренировка преди първия мач от турнира „Валентин Гранаткин“, в който участват, допълни Бастунов-старши.

Неговият син изведе младите трикольори с капитанската лента за нулевото равенство с Естония на старта на надпреварата. В титулярните 11 започнаха и бяха на терена до края още двама възпитаници на школата на „Пирин“ – Борислав Вакадинов и Иван Калайджийски, от пейката изгледаха двубоя Кирил Николов и Антон Тунгаров. Квартетът Бастунов-Вакадинов-Николов-Тунгаров, който е откритие на треньора Илко Христов, се премести в ДЮШ на столичния „Септември“, а Калайджийски облича екипа на „Левски“.

Двете най-чисти положения в срещата се откриха пред санданчанина в ЦСКА Иван Митрев, който в 42-та мин. излезе сам срещу вратаря, но не успя да порази целта, а в 52-та мин. изстрелът му бе спасен от естонския страж.

Днес избраниците на селекционера Викторио Павлов излизат срещу Таджикистан, който започна с успех 1:0 срещу Гърция борбата в потока от 4 отбора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене