Съдът в Гоце Делчев отхвърли иск на ВиК – Благоевград срещу община Хаджидимово за дължими 20 389 лева

Районният съд в Гоце Делчев отхвърли иска на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград за дължима сума от Община Хаджидимово в размер на 20 389,50 лева и законна лихва от 19 октомври 2015 г. до изплащане на вземането, както и разноските по заповедното производство – 407,79 лв. за държавна такса и 50 лева за юристконсултско възнаграждение.

Администрацията в Хаджидимово, представлявана от кмета Людмил Терзиев, обаче оспори частично предявените искове с твърдението, че претенцията за вземане е основателна само за сумата по една от посочените от водното дружество фактури, която е на стойност 7731,66 лв. и се отнася за възложена реконструкция на уличен водопровод на ул. „Ореляк“ в Хаджидимово, изплатена на 1 юни 2016 г.

В хода на делото магистратите признаха за неистински документи една камара фактури, издадени между 2011 и 2012 г., по които в съдебното заседание се породиха горещи дискусии и спорове между финансистите от община Хаджидимово и водното дружество.

Кметът Людмил Терзиев в качеството му на ответник по делото посочи, че не е възлагал изпълнение на ремонтни дейности по останалите шест фактури, представени пред съда от ВиК – Благоевград като доказателства, не е бил уведомява за издаването им, както и че въпросните фактури не са били подписвани от него или от упълномощено лице.

В крайна сметка на първа инстанция съдът в Гоце Делчев осъди общинската администрация в Хаджидимово да заплати на ВиК – Благоевград направените разноски по заповедното и исковото производство в общ размер на 328,23 лева.

Водното сружество пък трябва да плати на общинската администрация направените разноски в исковото производство от 682,88 лева.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Благоевград в 14-дневен срок.

ИНФОМРЕЖА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене